|
| Fatina ordinacija i apoteka | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Lady - Fata stalni clan
Broj komentara : 503 Mjesto : Austria Reputation : 0 Points : 5 Registration date : 2008-10-28
| Naslov komentara: Najdraza moj vjesticeeeeeeeeeeeeeeeeee Tue Nov 11, 2008 12:58 am | |
| Bas mi je zao da me nije bilo , kao da gledas kroz prozor kad odlazim od kuce i onda ti bas zatreba pomoc... Moram te obavjestiti da me nece biti malo duze pa te molim da preuzmes ordinacuju i sve moje obaveze dok se ja ne vratim... Do tada puno srdacnih pozdrava svima i cmoka od vase Lady - Fate a tebi BUBI | |
| | | Lady - Fata stalni clan
Broj komentara : 503 Mjesto : Austria Reputation : 0 Points : 5 Registration date : 2008-10-28
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Nov 20, 2008 10:22 am | |
| Dodje mi da zaplacem jer nitko nije usao u moju ordinaciju ... Sta mislite kako cu prezivjeti , platiti najam , struju i vodu a ostale troskove da i ne govorim ?
Ljubim ja vas i samo cekajte da se vratim ....
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :flower: | |
| | | neeno Admin
Broj komentara : 432 Reputation : 0 Points : 9 Registration date : 2008-10-11
| Naslov komentara: re Thu Nov 20, 2008 7:01 pm | |
| Tetkaaaaaaaaaa. Ozdravi nam sto bbrze .Ja vjeruj malo vise radim a kada dodjem bas sam slomljen od posla .Ma bit ce bolje ako bog da samo da nam ti ozdravis .Mokaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa | |
| | | bubi
Broj komentara : 25 Reputation : 0 Points : 0 Registration date : 2008-10-30
| Naslov komentara: fateeeeeeeee Mon Nov 24, 2008 11:13 am | |
| :( : draga Fate ja sam dolazila a tebe nema pa nema. cvijece sam ti zalila a koliko vidim poceli su ti i instrumenti u ordinaciji da hrdzaju polako. Ja sam ordinaciju proluftala bila se malo ko uscula :mrkva JEDINO SE ona biljka osusila sto me ljecis sa njom nije cak ni listic ostao od nje .ili je NAS NENO mozda ulazio pa potrgo listove tvoja ozaloscena BUBI :| :| | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Nov 27, 2008 11:26 am | |
| Draga moja Bubi !!! Bas ti hvala sto si usla u moju ordinaciju ali za instrumente nebrini , kad ih ja podmazem bice ko novi, A to sto se malo usculo , ma sredicu ja to najboljim mirisima... Nabavila sam novu biljku tako da nebrines , jer sam predpostavljala da ce se stara osusit... Napravila sam test i znas sta , mislim da se Neno popisao na biljku , bila mu sila dok je cekao da se nadje s Medenom ali nece lopuza priznati ...haaaaa Ma cmokim ja tebe do neba Bubice moja i navrati da ti uradim termin jer LJubav je cudna zavrzlama ... :ljubav2: Volim te tvoja Fata | |
| | | medena Moderator
Broj komentara : 539 Age : 44 Reputation : 0 Points : 0 Registration date : 2008-10-28
| | | | Lady - Fata stalni clan
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:00 pm | |
| MUSKA DEPRESIJA
Depresija kod muškarca može biti značajan simptom koji ukazuje na nedostatak testosterona. Testosteron je muški seksualni hormon, koji utiče na radni elan, libido i erekciju. Ako nivo ovog hormona padne ispod prosečnih vrednosti, ne samo da je ugrožen seksualni život, nego i raspoloženje. Zbog toga bi depresivni muškarci trebalo da provere nivo testosterona u krvi. Istraživanja su pokazala da muškarci depresivnog raspoloženja imaju upadljivo sniženi nivo testosterona u krvi. Ako se ustanovi da je to razlog za depresiju, lečenje može da se usmeri direktno na uzrok nevolja. Umesto antidepresivnih lekova može da pomogne terapija testosteronima. Savremena primena testosterona u vidu gela pojednostavljuje lečenje i podnošljivija je za pacijente. Gel se primenjuje samo jednom dnevno i to spolja – nanosi se na nadlaktice, ramena i stomak i tako preko kože dospeva u telo gde stvara uravnotežen, a ipak dovoljno visok nivo testosterona. Kada postoji hormonalna ravnoteža, onda se poboljšava i raspoloženje. Pacijenti postaju opet dinamični, druželjubivi i bolje se osećaju. Kod težih oblika depresije je, prema naučnim saznanjima, osmonedeljna terapija znatno poboljšala stanje pacijenta. Ovi rezultati podstakli su naučnike da preporuče muškarcima srednje dobi da u slučaju neraspoloženja prvo izmere nivo testosterona. | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:02 pm | |
| Crno grožđe-spas za srce Crno grožđe ne služi samo za izradu skupih vina - ekstrakt crnog grožđa je čudotvorni lijek protiv srčanog udara, pokazuju nova istraživanja. Čaša vina dnevno odavno je poznata kao neizostavan dio mediteranske dijete preporučljive srčanim bolesnicima, a sad je dokazano da je svježe voće ustvari zdravije.
U kori i sjemenkama grožđa nalaze se vlakna koja se prilikom pravljenja vina iz voća odstranjuju.
Istraživanja provedena na ljudima pokazala su da ova vlakna sadrže mnogo antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Za razliku od drugih sjemenki i žitarica koje su bogat izvor ili antioksidansa ili vlakana, crno grožđe ima oboje, otkriva Daily Mail.
Ekstrakt crnog grožđa mogao bi reducirati visinu krvnog pritiska i kolesterola do 14 % a kao dodatak mediteranskoj dijeti, zasnovanoj na vinu, maslinovom ulju i paradajzu, rizik od srčanih bolesti smanjio bi se za nevjerovatnih 50 %.
Kardiovaskularne bolesti su svjetski "ubica" broj jedan, a srčani udar najviše pogađa stanovnike razvijenih zemalja s visokim životnim standardom.
U Evropi najveći postotak ovih oboljenja ima Finska, a u ostatku svijeta to su Sjedinjene Američke Države | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:04 pm | |
| LUBENICA KAO VIJAGRA
Americki naucnici tvrde da bi lubenica mogla da djeluje kao vijagra, jer ima svojstvo da siri krvne sudove u organizmu, a time utice i na libido. Zdrave supstance, kao sto je likopen i beta-karoten, pouzdano djeluju kao prirodne bioaktivne supstance, a isto svojstvo ima citrulin, navodi se u najnovijoj studiji naucnika iz Texasa. Oni tvrde da se konzumiranjem lubenice citrulin pretvara u amino-kiselinu arginin, a poznato je da ona vrlo povoljno djeluje na srce i cirkulaciju i povecava imunoloski odgovor organizma. Lubenica sadrzi oko 60 posto citrulina, navode naucnici i dodaju da je neophodno pojesti najmanje sest kriski lubenice da bi organizam dobio dovoljno citrulina za opustanje krvnih sudova. Lubenica je veoma korisna u lijecenju raznih zdravstvenih problema. Koristi se protiv kamena u bubregu, besike, uboda i opekotina, za osvjezenje i jacanje organizma, protiv zastoja mokrace i mokracnog kamena, bolova u uhu, bubuljica za njegu koze lica. | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:07 pm | |
| NEKI OD RECEPATA
Protiv peruti
Na 10 kasika samlevenog lista sveze koprive dodati 1/2l jabukovog sirceta i smesu kuhati na tihoj vatri. Kad prokljuca, ohladiti i procediti. Pola sata prije pranja kose u koren kose utrljati po kafenu solju smjese.
Protiv isijasa
Kasiku usitnjenjog lista i cvjeta kantariona potopiti u 2dl prokljucale vode. Kad se ohladi, procijediti i podjeliti na dva jednaka djela. Jedan dio odmah popiti, a drugi sest sati kasnije.
Protiv kurjek oka
Polovinu manje glavice cnog luka ostaviti tri sata u domacem vinskom sircetu. Zatim taj luk privezati uz kurje oko i postupak ponavljati nedelju dana.
Protiv niskog krvnog pritiska
Svjeze ubranu koprivu samljeti u masini za meso i kroz gazu procijediti. Potrebno je 1/2l svjezeg soka koji se pomijesa sa 1/2kg bagremovog meda. Uzimati 3X dnevno po dvije kasike prije jela. | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:08 pm | |
| SJEDENJE I PROSTATA
Problemi sa prostatom sve više se pojavljuju i kod mlađih muškaraca. Prevencija ove bolesti je jako bitna i može biti korisna. Evo nekoliko saveta:
Ne zapostavljajte šetnju. Naročito ako na poslu provodite dosta vremena sedeći. Ako svakog dana bar malo prošetate to će vam pomoći u otoku viška krvi iz prostate i olakšaće dotok krvi prema srcu.
Bavite se sportom. Jedan od najboljih je plivanje, jer kontakt sa hladnom vodom steže krvne sudove što sprečava preveliki dotok krvi u prostatu. Sportovi koje trebate da izbegavate su vožnja bicikla koja može da dovede do nadraživanja, i teretanu, koja povećava pritisak u stomaku.
Smanjite alkohol. Veoma je štetan jer pojačava cirkulaciju u organizmu i količinu krvi u prostati. Zbog toga konzumirajte ga umerenon naročito izbegavajte pivo.
Ishrana. Iz svog jelovnika izbacite začinjena jela. Neki začini, kao što su biber i crvena paprika, isto tako podstiču bolji protok krvi. Savetujemo da ih svedete na minimum. | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:09 pm | |
| Zitarice - Grains Žitarice
Dragi Čovječe,
Ja sam vrlo ponosna, Tebi hiljadama godina poklanjati vitalnost, energiju i ljepotu. Usitni me, ali molim Te, uzmi sve što Ti ja pružam. Uzmi me cijelu. Svejedno je ako me želiš kuhanu, pečenu ili me želiš sasvim svježu. Pritom uvijek moraš imati na pameti: ja sam, ako me u cijelosti iskoristiš, Tvoj prirodan i uvijek uspješan lijek za sva vremena. Ja sam poklon prirode za Tebe i sve Tvoje bližnje. Koristi najmanje 3 oz zitarica u vidu ciriosa,(cereal), hljeba, suvih kolacica, rize, ili makarona svaki dan. 1 oz je oko 1 kriska kljeba, ili 1 casa jutarnjeg ciriosa, ili pola case od kuhane rize...
Voce i Povrce
Savremena ishrana ljudi se ne može zamisliti bez voća i povrća bez obzira što oni ne sadrže u većoj mjeri osnovne "gradivne" materije ljudskog organizma, kao što su ugljeni hidrati (skrob), masti i bjelančevine (proteini). Voće, povrće dragocjeni su i nezamjenjivi za dobar rad i vitalnost ljudskog tijela. Značajna je uloga mineralnih materija, zvanih makroelementi ili mineralne soli, kao i uloga nezaobilaznih mikroelemenata. Dodamo li tome lahko svarljive šećere, obojene (hlorofil, anatocijan) i neke organske materije i vodu, samo smo pokušali istaći značaj voća, povrća i sličnih namirnica u ljudskoj ishrani. Koristiti vise modro zeleno povrce, kao brokule, spanac, boranija... Koristi svjeze, zamrznuto voce i praviti prirodne juice.
Mlijeko
Mlijeko je prirodna hrana bogata kalcijem, bjelančevinama, vitaminima i mineralima, prijeko potrebnim za rast i pravilno funkcioniranje ljudskog organizma. Koristiti manje masno mlijeko- low-fat.Koristi sojino mlijeko. Sojino mlijeko je vodeni ekstrakt sojinog zrna ili fina emulzija sojinog brašna odnosno izoliranih sojinih proteina u vodi s dodatkom vitamina, mineralnih tvari i arome.
Meso gajeno na današnjim savremenim farmama predstavlja biološki bezvredno, patološko meso, koje je toksično i veoma štetno za ljudski organizam. Po svojoj biološkoj konstituciji čovek je biljojed, odnosno plodojed i sve što sadrži meso može se nadoknaditi pravilnim izborom i kombinovanjem namirnica. Na primer, po svom sadržaju i kvalitetu belančevina soja (43% belančevina) je neuporedivo kvalitetnija i za ljudski organizam prihvatljivija namiranica.Koristi manje masno meso. Vise koristiti perutninu.Vegetarijanska hrana je bogata vlaknima neophodnim za redovno oslobađanje organizma od otpadnih materija, koje meso ne sadrži, pa se veoma dugo zadržava u telu čovjeka (pet dana). Period varenja vegetarijanske hrane je mnogo brži i lakši, jer organizmu nije potrebna dodatna energija, koja ostaje za regeneraciju, fizičke i umne aktivnosti. | |
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka Thu Dec 11, 2008 4:16 pm | |
| INTERNET BOLEST - OPASNA OVISNOST Zavisnost od racunara i Interneta je relativno mlada. Mada su se prve pojave desile jos pre trideset godina, tada niko nije ni bio u stanju da donese zakljucak da je rjec o tipu bolesti. Silovit napredak se dogodio sredinom devedesetih proslog vjeka. Internet i komercijalizacija mnogih njegovih servisa, kao i dostupnost racunske opreme u domocinstvima, doprijenijeli su razvoju ove socioloske pojave. Jer danas je pc i rad, ucenje, zarada i mnogo toga jos,..... nezamisliv je zivot maltene bez njega. Neprimjetno se uvukao u svaku poru zivota, a onda se pojavljuje jos i internet sa svojim nesebicnim unapredjenjima kvaliteta zivota. Sve to redom pod velom olaksica, ljudi se nesvjesno poceli zavisiti od racunara, pravdajuci svoje visecasovno sjedenje ipred monitora napredkom civilizacije. Ova pojava je postala toliko agresivna da mnogi ne dozvoljavaju pristup racunaru, svom ravnopravnom clanu porodice, smatrajuci uredjaj svojim ljubimcem ili licnim sefom tajni??? Danas u porodicama svako ima svoj strogo odvojen pristup podacima e-maila itd. Cesto su mnogi spremni i da se posvadjaju ukoliko je neko pomjerio ikonicu na desktopu ili slucajno instalirao neki svoj program. Internetsko ludilo definitivno pravi razlike medju najblizima i postavlja se ipred zivih bica. Svako kupuje svoj racunar, i na taj se familija otudjuje, svako u svom cosku.
Ako satima sjedimo za komputerom i osjecamo nervozu ka nijesmo na on-line, pa nam nije do razgovora sa ukucanima, ni druzenja sa starim prijateljima, znak je za uzbunu. Ako nas muci nesanica iz dan u dan, jer ne mozemo da se odvojimo od neta, sva je prilika da smo postali komputerski narkoman, jer internet je isto kao i droga i mada je zavisnost od pc jos nepriznata mislim medicinski, ona je bez strucne pomoci tesko savladiva.
Zavisnici su svi koji svakodnevno provode vise od cetiri ili sest sati uz racunar. Oni su po pravilu izolovani i druze se samo sa virtuelnim prijateljima????? Asocijalni su sebicni, i egocentricni. Ako ostanu bez internet sati u stanju su da naprave jako visoke telefoske racune setajuci internetom.
A ovoj bolesti je u 90 posto slucajeva sklona muska populacija koja neopazeno i duboko zalazi u zavisnost od video igrica, pricaonica, surfovanja po internetu i cyber sexa. Rastuca slozenost cyber prostora krije novu, anonimnu metodu seksulnog druzenja. Koliko god to bezazleno izgledalo, anonimnost, trenutnost dostupnost flertovanja, seksualnosti i romanticnog kontakta on-line sve je popularnije te se gotovo preko noci pretvorio u epidemiju. Anonimnost podstice vrstu hrabrog druzenja kojeg se mnogi ne bi usudili u stvarnom kontaktu sa nekom osobom. No o ovome mozda vise na posebnom clanku. Zavisnik, pokazuju istrazivanja i praksa, postaje agresivan, poput alkoholicara. Taj savremeni mentalni poremecaj siri se poput zaraze, koju zavisnici, ali ni njihovi bliznji skoro i neprimecuju. Tek kad strast predje u naviku, a navika u agresivnu ovisnost, trazi se pomoc strucnjaka. Nekad i bude kasno i sa veoma nezeljenim posljedicama. Posljedice su aktivnosti recimo da samo ispiju da odspavaju a sve ostalo nije vazno. Neredovno se kupaju, a hrana se donosi na tastaturu, i uglavnom se i ne pojede.
Postoji vise vrsta ovisnika od komputera. Najvise su "Enteri" javljaju se "Gejmeri' koji su opsjednuti igrama. Inace se groze termina "igrice"ha jer je kao neprikladan, buduci da postoje samo filmovi a ne i filmici. Grupa "Surferi" neograniceno lutaju internetom, dok "Downlouderi" skidaju sa interneta sve mada nikad to i ne pogledali. Veoma izrazena grupa "Chateri" opsjednuti internet dopisivanjem i koji uzivaju u electronskoj posti, provodeci sate i sate cekajuci na postu. Zatim "Forumas" evo jednog koji vam pise ovo, hahahah, su ucesnici maratonskih diskusija na internet forumima. Interesantno je da su net ovisnici uglavnom intelektualci, recimo dobri djaci, bivsi biznismeni koji su propali i dozivjeli bankrot mozda bas zahvaljujuci internetu.
Sta je najteze. Najteze je ovisniku od pc stvoriti svijest da problem zaista postoji. A nije ni malo bezazlen. Upotreba interneta se sve vise povecava i ovisnik pocinje da trpi cak i fizike posljedice, kao sto su slabljenje vida, sluha, stradanje kicme, ali i pojava hemoroida i slabije cirkulacije zbog predugog sjedenja.
Tretman odvikavanja od komputera su intezivni i traju dosta dugo. Koristi se edukativna, rekreativna i savjetodavna terapija. Nego najbitnije je prihvatiti realnost i priznati stvarnost. Lijecenje je slicno kao kod ovisnika od alkoholizma ili narkomanije, ali komputerski zavisnici su u malo boljoj poziciji, jer oni ne moraju kao narkomani ili alkoholicari da se zauvijek odreknu strasti svog proroka. | |
| | | Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Fatina ordinacija i apoteka | |
| |
| | | | Fatina ordinacija i apoteka | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
| |
| |
| |